Ruotsalainen Karnell on 11. tammikuuta 2022 tehdyllä kaupalla hankkinut omistukseensa enemmistön Rotomon Oy:n osakekannasta. Rotomonin toimitusjohtaja Antti Kuukkanen ja pääomasijoitusyhtiö Midinvest Oy jatkavat konsernissa vähemmistöomistajina. Tavoitteena on jatkaa Rotomonin kasvutarinaa Suomessa sekä nykyisessä että uudessa asiakaskunnassa sekä kehittää edelleen yhtiön toimintaa.

Rotomon on nopeasti kasvanut salaoja-, sadevesi-, rumpu- ja kaapelinsuojaputkien sekä jätevesijärjestelmien valmistaja. Yhtiöllä on oma tuotantoyksikkö Kangasniemellä. Asiakkaina ovat eritoten valtakunnalliset ja alueelliset rautakaupat Suomessa sekä maanrakennusalan yritykset. Rotomonin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 12,3 miljoonaa euroa, ja yhtiön kannattavuus oli hyvä. Yhtiön liiketoiminta on kasvanut nyt 10 peräkkäisenä vuotena.

“Toivotamme Rotomonin tervetulleeksi Karnelliin ja jatkamme Antin ja Midinvestin kanssa toiminnan kehittämistä. Olemme vaikuttuneita Antin johdolla tapahtuneesta kasvusta ja Rotomonin markkina-aseman vahvistumisesta. Näemme yhtiössä paljon potentiaalia siihen, että tämä kehitys tulee myös jatkumaan ja olemme innostuneina mukana tällä matkalla”, kertoo Karnellin toimitusjohtaja Petter Moldenius.

“Viemme Karnellin kanssa Rotomonia seuraavalle kasvuetapille. Karnellilta saamme vahvaa strategista ja rahoituksellista tukea kehittymiseemme”, sanoo Antti Kuukkanen, Rotomonin omistaja ja toimitusjohtaja.

”Olemme ylpeitä saadessamme yhdistää voimat Karnellin kanssa. Midinvest on ollut suurin omistaja vuodesta 2018, ja olemme tyytyväisiä löydettyämme pitkäaikaisen ja vastuullisen uuden pääomistajan yhtiölle. Jatkamme Rotomonin liiketoiminnan kehittämistä nyt Karnellin johdolla”, sanoo Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula ja jatkaa: ”Rotomonin kehitys Antti Kuukkasen johdolla viimeisen kolmen vuoden aikana on ylittänyt kaikki odotuksemme ja haluankin kiittää koko organisaatiota sekä tässä vaiheessa poistuvia omistajia Hannu Tyrväistä ja Kari Koskelaa loistavasta yhteistyöstä.”

Lisätietoja:
Jukka-Pekka Nikula, Midinvest Management, toimitusjohtaja, puhelin 050 5399 378, www.midinvest.fi
Antti Kuukkanen, Rotomon, toimitusjohtaja, puhelin 040 865 2177, www.rotomon.fi

Midinvest Oy on Midinvest Management Oy:n hallinnoima pääomarahasto. Rahasto on perustettu vuonna 1994, ja se on historiansa aikana sijoittanut 20 milj. euroa yli 70 keskisuomalaiseen varhaisen sekä myöhemmän kehitysvaiheen yhtiöön. www.midinvest.fi

Karnell omistaa pohjoismaisia pieniä ja keskisuuria teknologiayhtiöitä ja tukee aktiivisesti kohdeyhtiöitään niiden kasvussa ja kehityksessä. Karnellin sijoitushorisontti on jatkuva, jolloin yrittäjät ja perheyhtiöt saavat pitkäaikaisen omistajakumppanin. Tällä hetkellä Karnell omistaa majoriteetin yhteensä seitsemässä ruotsalaisessa ja suomalaisessa yhtiössä, ja tavoitteena on konsernin listautuminen. www.karnell.se

Rotomon on kasvava putki- ja kaivotehdas. Se valmistaa Kangasniemellä sijaitsevalla tehtaalla rumpuputkia, sadevesi- ja salaojaputkia, jätevesijärjestelmiä ja kaivoja laadukkaista, kestävistä ja ympäristöystävällisistä muovilaaduista. www.rotomon.fi