Viitasaarelainen Pisla Oy on siirtynyt Volati Hem och Beslag Finland Ab:n omistukseen. Volati-konsernin emoyhtiö on ruotsalainen pörssiyhtiö Volati AB, ja konserniin kuuluu Pislan lisäksi myös toinen alan johtava yritys, Habo Gruppen AB. Yhdessä Pisla ja Habo ovat Pohjoismaiden johtava pienrauta- ja sisustustuotteiden toimittaja.

Pisla toimittaa pienrauta- ja sisustustuotteita tavarataloille, rautakaupoille ja sisustusliikkeille. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös Opan keittiövälineet ja Muurikan pihakokkaustuotteet sekä Demerxin kylpyhuonetarvikkeet. Pisla on toiminut Viitasaarella vuodesta 1976. Suomessa Pislan markkinaosuus on erittäin vahva, ja viime vuosina myynti on kasvanut erityisesti Baltiassa.

Pisla Groupin toimitusjohtaja Pekka Kuivalainen kertoo, että yhtiön nykyinen johto jatkaa yrityksessä, ja Pislan pääkonttori pysyy Viitasaarella.

Midinvest-rahastot tulivat mukaan Pislan omistajajoukkoon ensimmäisen kerran vuonna 2004, jolloin yhtiötä 28 vuotta omistanut Kinnusen perhe luopui omistuksestaan. Yhtiön liikevaihto oli tuolloin 13 miljoonaa euroa. Viime vuonna Pislan liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa. Pisla-konserni on kasvanut ennen kaikkea tuotevalikoimaa laajentamalla sekä vientimarkkinoille suuntautumalla. Volatin omistukseen siirtyneiden Pisla-yhtiöiden lisäksi konserniin kuului viime vuoden lopulla myyty puolalainen tytäryhtiö Vertex. Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula pitää nyt tehtyä yritysjärjestelyä johdonmukaisena askeleena Pislan jatkokehittymisen kannalta. ”Olemme olleet mukana tukemassa Pislan kehitystä 16 vuotta, ja olemme tyytyväisiä saavutuksiin. Nyt tehdyn järjestelyn myötä syntynyt entistä vahvempi kokonaisuus antaa uskoa ja luottamusta myös tulevalle kehitykselle ja kasvulle.”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka Kuivalainen, Pisla Group Oy, puh. 010 843 210
Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula, Midinvest Management Oy, puh. 050 539 9378


Midinvest Management Oy on pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Midinvestin hallinnoimien rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Midinvest-rahastoissa on tällä hetkellä 15 kohdeyhtiötä. www.midinvest.fi

Pisla Group Oy on Suomen johtava sisustus- ja rautakauppatarvikkeiden toimittaja. Pislan lisäksi tuotebrändejä ovat Opa, Muurikka ja Demerx. Pisla-konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 34 miljoonaa euroa. www.pislagroup.com  

Habo Gruppen AB myy sisustusalan tuotteita rakennus- ja rautakaupan kautta. Yhtiön liikevaihto on noin 460 miljoonaa kruunua, ja yrityksellä on noin 100 työntekijää. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Habossa, Jönköpingin lähistöllä. Habon omistaa pörssiyhtiö Volati.