Uusi sijoittaja vahvistaa suomalaisen suksibrändi PUSUn kasvua ja liiketoiminnan kehitystä.

Puuppolan Suksi Oy valmistaa premium-luokan laskettelusuksia ja lumilautoja. Tuotteissa painotetaan ympäristöystävällisiä teknologioita ja luonnonmateriaaleja. Kuluvan vuoden aikana PUSU on tuonut markkinoille suksen, jonka rakenteessa tavalliset hiili- ja lasikuidut on korvattu puupohjaisella SPINNOVA®-kuidulla. Innovaatio on jo muun muassa palkittu kansainvälisellä ISPO Award -palkinnolla. 2016 vuonna perustetun PUSUn tuotteet löytyvät suurimmista laskettelukeskuksista ja jälleenmyyjiltä Suomessa. Oma verkkokauppa palvelee globaalisti. Pitkäjänteinen tuotekehitykseen panostaminen näkyy palkintojen ohella myös korkeana asiakastyytyväisyytenä.

PUSU on saanut kumppanikseen pääomasijoitusyhtiö Midinvest Oy:n, joka teki lokakuussa yhtiöön merkittävän sijoituksen. Keskisuomalaisiin yrityksiin investoiva Midinvest näki PUSUssa aitoa kasvupotentiaalia.
– PUSU edustaa ennakkoluulotonta ajattelua kilpaillulla talviurheiluvälineiden alalla. Yritys on kiinnostavassa tilanteessa, sillä on valmis mallisto, arvostettu brändi ja skaalautuva tuotanto. PUSUn ratkaisuissa on painotettu ekologisuutta tavalla, joka voi viedä koko toimialaa eteenpäin, ja tässä kehityksessä haluamme olla mukana, toteaa Midinvestin sijoitusjohtaja Jarkko Danska.

PUSUlle sijoitus tarkoittaa kasvun kiihdyttämistä. Tuotannon skaalaus luo suoraan uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja.
– Olemme iloisia ja ylpeitä kumppanuudesta Midinvestin kanssa. Sijoitus mahdollistaa investoinnin kasvuun ja henkilöstöön, kertoo toimitusjohtaja Jani Ahvenainen.
– Pysymme paikallisesti keskisuomalaisina, mutta markkina-alueenamme on koko maailma. Uusi kesällä valmistunut tehtaamme Laukaan Vuonteella mahdollistaa nyt kapasiteetin jouhevan kasvattamisen, Ahvenainen toteaa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jani Ahvenainen, Puuppolan Suksi Oy, puh. +358 40 832 9111‬
Sijoitusjohtaja Jarkko Danska, Midinvest Management Oy, puh. +358 40 531 0093

PUUPPOLAN SUKSI OY valmistaa ympäristöystävällisiä laskettelusuksia ja lumilautoja vaativiinkin olosuhteisiin. PUSUn tuotantolaitos Laukaassa työllistää kokopäiväisesti neljä henkilöä. Jatkuvan tuotekehityksen, strategisten kumppanuuksien ja uusien materiaali-innovaatioiden myötä PUSU pyrkii olemaan markkinoiden vastuullisin välinevalmistaja. https://pusu.ski

MIDINVEST MANAGEMENT OY on pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Midinvestin hallinnoimien rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Midinvest-rahastoissa on tällä hetkellä 15 kohdeyhtiötä. https://midinvest.fi