Alueellisen pääomasijoittamisen edelläkävijä Midinvest juhlii 30-vuotista toimintaansa kutsuseminaarilla toukokuussa Jyväskylässä. Seminaarissa ”Midinvest – 30 vuotta vaikuttavaa kasvun kumppanuutta” katseet kohdistetaan menneisyyden sijasta eteenpäin toimialan vaikuttavuuteen ja muutoshaasteisiin.

Midinvest-rahastoista on sijoitettu jo yli sataan suomalaiseen yritykseen yhteensä 60 miljoonaa euroa. Valtaosa näistä sijoituksista on kohdistunut keskisuomalaisiin yrityksiin. Pääomasijoittajana Midinvestissä katsotaan yli suhdanteiden ja etsitään parhaillaankin keskisestä Suomesta uusia, kasvuun ja kehittämiseen sitoutuneita yrityksiä.

Tällä hetkellä Midinvestillä on sijoituksia 15 yhtiössä. Yhtiöt edustavat useita eri toimialoja kuluttajatuote- ja palveluyrityksistä teknologiainnovaattoreihin ja ”raskaan sarjan” konevalmistajiin. Salkussa on sekä startup- että kasvuyhtiöitä.

Menestyksellisiä irtautumisia ovat olleet muun muassa Energiakolmio, Silenta, Pisla ja viimeisimpänä vuonna 2022 jätevesijärjestelmien valmistaja Rotomon.