Tekoälyratkaisuja kehittävä Aiwo Digital Oy on saanut pääomasijoitusyhtiö Midinvest Managementin hallinnoimalta rahastolta merkittävän pääomasijoituksen. Aiwo on vuonna 2018 perustettu yritys, joka tuottaa integroituja tekoälyratkaisuja ideasta jatkuviin palveluihin.

Aiwon kehittämä palvelualusta mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan tavan ottaa käyttöön tekoälyratkaisuja tehostamaan liiketoimintaa. Aiwo integroi tekoälyn osaksi liiketoimintaa ilman, että asiakkaan tarvitsee itse investoida tekoälyteknologioihin tai oman osaamisen kasvattamiseen. Aiwon tekoälyratkaisuilla voidaan tarkasti ennustaa esimerkiksi laitteiden elinkaarta, asiakaspoistumaa tai tekoäly voidaan tuoda osaksi liiketoiminnan automatisointia ja tehostamista. Sijoituksen myötä tullaan panostamaan erityisesti luonnollisen kielen asiakas- ja henkilöstökommunikaation ratkaisukehitykseen. Aiwo toimii Jyväskylässä ja sen taustalla ovat kokeneet it-alan osaajat Atso Vesterinen ja Hannu Klemetti.

”Yritys toimii mielenkiintoisessa segmentissä, jossa kasvumahdollisuudet ovat houkuttelevat. Yrityksen perustajilla on vahvat näytöt vaativien tietojärjestelmäratkaisuiden toteuttamisesta ja toimittamisesta jo aiemmin”, toteaa Midinvest Managementin toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula.

”Sijoituksen myötä Aiwon tuotekehitys vauhdittuu ja voimme nyt keskittyä täysin asiakkaidemme liiketoiminnan tehostamiseen ja automatisointiin tekoälyratkaisuilla. Aiwo tulee rekrytoimaan 15 uutta asiantuntijaa sekä panostamaan myyntiin ja markkinointiin.  Etsimme osaavia tietojärjestelmä- ja data science -osaajia kehittämään tulevaisuuden tekoälyratkaisuja”, kertoo Aiwon toimitusjohtaja Atso Vesterinen.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Atso Vesterinen, Aiwo Digital Oy, puh 0400 384 225
Toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula, Midinvest Management Oy, puh 050 539 9378


Midinvest Management Oy 
on pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Midinvestin hallinnoimien rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Midinvest-rahastoissa on tällä hetkellä 14 kohdeyhtiötä. www.midinvest.fi

Aiwo Digital Oy tuottaa integroituja tekoälyratkaisuja ideasta jatkuviin palveluihin. Yhtiö vauhdittaa tekoälyratkaisuilla asiakasyritysten liiketoiminnan automatisointia ja tehostamista. Lisäksi yhtiö tuottaa asiakkaidensa kanssa uusia tekoälyyn perustuvia innovaatioita, tuotteita ja palveluita. Yhtiö on perustettu 2018 ja se työllistää tällä hetkellä 7 henkilöä. www.aiwo.ai